Salta i ves al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Incrementem el compostatge amb la participació de tota la comunitat educativa

Avatar: EscolesSostenibles EscolesSostenibles

Escola d'Educació Especial ASPACE

Aquest curs escolar hem volgut incrementar el volum i la qualitat del compostatge convidant a participar a tota la comunitat educativa: famílies i professionals de l’escola.

Fins ara el nostre compostador es nodria de les peles de fruita i restes vegetals del nostre hort, dels esmorzars i dinars del centre. Hem demanat la col·laboració de les famílies i professionals perquè aportin restes de verdures, closques d’ou, marró de cafè i restes d’infusions que ens ajudaran a millorar la qualitat i la quantitat del compost.

Punt de partida i objectius

Quan vam fer la valoració del curs 18-19, ens vam adonar que els residus orgànics que generem a l’escola son bàsicament restes de fruita i restes d’amanida del dinar. Després d’aquesta observació i buscant com ho podíem fer més divers vam pensar que una bona pràctica podria ser que tota la comunitat educativa participés aportant altres tipus de restes orgàniques d’origen vegetal.

Processos i activitats realitzades

  1. La comissió d’Escoles+Sostenibles ho va valorar.

  2. Es va valorar també al claustre de mestres: no va haver gaire consens, però es va acordar portar-ho a terme.

  3. Es va enviar un escrit, per correu electrònic a tots els professionals i una carta informativa a les famílies que cada mestra va considerar oportú.

Recursos i participaci

Els recursos humans ha estat tota la comunitat educativa.

La participació ha estat voluntària per part dels professionals del centre i la mestra de cada grup ha valorat a quines famílies li feia la proposta

Comunicació

  • Una reunió general a principi de curs amb tots els professionals del centre on s’explicava tot el projecte d’Escoles+Sostenibles i es va informar d’aquesta iniciativa.

  • Reunions amb el claustre de mestres per decidir com es portava a termini l’acció.

  • Correus electrònics pels professionals fent difusió de l’acció perquè hi poguessin participar.

  • Cartes per a les famílies.

Avaluació i valoració

NOMBRE DE PARTICIPANTS: Dues aules de l’escola on participen les famílies i els diferents professionals. També hi participen alguns professionals d’altres aules.

Aquests aporten un cop a la setmana restes orgàniques d’origen vegetal que no generem a l’escola: verdures, marró de cafè, closques d’ou...

COM HO HEM AVALUAT:

  • Anotant el nombre de participants

  • Observant si han augmentat les deixalles de matèria orgànica vegetal fresca

  • Observant si ha augmentat la quantitat de compost.

VALORACIÓ QUE HEM FET:

Malgrat que només hi han participat dues aules, la valoració que fem és positiva perquè totes les famílies a les que vem proposar l’activitat han participat activament i han col·laborat periòdicament fins el confinament del 13 de març del 2020. Els professionals que han volgut participar també han estat força col·laboradors.

Hem constatat que ha augmentat i millorat la qualitat del compost.

S’ha accelerat el procés de compostatge. Hem tingut dos compostadors actius: un el vam tancar a finals del primer trimestre i l’altre el vam tancar quan vam començar el confinament.

Calendari execució: curs 2019-2020

Dades de contacte

Escola d'Educació Especial ASPACE (escola@aspace.cat)

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir