- Nom de l'organització o centre educatiu:
ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA (AMB), Servei d'Emergència Climàtica i Educació Ambiental
- Descripció de l'actuació:
La Calcuteca és una eina per conèixer l'impacte ambiental d'una recepta de cuina d'acord amb els aliments que la persona usuària selecciona. Està basada en la perspectiva del cicle de vida. Té en compte les fases de producció dels aliments, fabricació dels embalatges i transport fins a la ciutat de Barcelona. Per tant, representa l'impacte que aquests productes alimentaris han acumulat al llarg de la seva cadena de producció quan una persona consumidora els adquireix en un punt de venda.
Un cop s'ha introduït les dades de la recepta, la Calcuteca t'indica la puntuació final del grau de sostenibilitat de la teva recepta, a més de la quantitat de CO2eq que has generat, la petjada hídrica, l'ús de sòl utilitzat i la generació de residus. També t'aporta una sèrie de consells per millorar la teva puntuació.
- Calendari execució:
permanent.
- Pàgina web:
https://calcuteca.amb.cat
https://youtu.be/-8C5ALrmJN0
- Dades de contacte:
Lídia Barceló, lbarcelo@amb.cat
Compartir