Salta e ir al contenido principal

Configuración de cookies

Utilizamos cookies para asegurar las funcionalidades básicas del sitio web y para mejorar tu experiencia en línea. Puedes configurar y aceptar el uso de las cookies, y modificar tus opciones de consentimiento en cualquier momento.

Esenciales

Preferencias

Analíticas y estadísticas

Marketing

Pla de Terrasses

marzo
14
2016
  • Centre Artesà Tradicionàrius
    Travessia de Sant Antoni, 6, Barcelona, Espanya
  • 18:30 PM - 20:30 PM CET
OpenStreetMap - Travessia de Sant Antoni, 6, Barcelona, Espanya
Avatar: Encuentro oficial Encuentro oficial

Compartir el marc normatiu de l’Ordenança de Terrasses, el procés de tramitació i els criteris generals de Districte per a les Ordenacions Singulars. Debat i construcció de propostes per a la definició d’alguns espais singulars del districte.

Acta del encuentro

La sessió es va dividir en quatre grups, cadascú va treballar les seves preocupacions, oportunitats i propostes dels criteris d’ordenació proposats: Ocupació màxima, limitació de mòduls, elements permesos i no permesos i retirada de mobiliari a la nit.
 
Registre del debat dels 4 grups: preocupacions i oportunitats
 
1.- OCUPACIÓ MÀXIMA
 
Preocupacions: 
- 10% és molt poc, això afectarà negativament a l’economia, al petit comerç, arruïnarà als bars i llocs de treball.
- El problema d’ocupació és el soroll, els venedors ambulants, els músics, “el botellón”. Reduir l'ocupació de terrasses promou l'ocupació "sense control", l’ocupació de terrasses minimitza el públic indesitjat i crea espais ordenats i raonables.
- Excés de bars i llicències sense criteri.
- El 10% és molt restrictiu, hauria de dependre de la casuística de cada plaça.
Oportunitats:
- Pot comportar nous usos pel ciutadà, espai on les entitats facin activitats a les places, compartir espai entre ciutadans i propietaris, que l’espai que domini sigui per als veïns i veïnes.
- Els propietaris dels establiments són veïns i principals interessats a evitar l'ocupació indiscriminada (venedors ambulants), garanteixen llocs de treball, promouen el comerç viu. Hauria d’aprofitar l’oportunitat d’obrir un procés que integri les aportacions de comerciants/bars.
- L’ocupació màxima 50% és correcte, s'ha d'estudiar cada plaça si es pot adequar a menys. Com mínim 25%.
 
2.- LIMITACIÓ DE MÒDULS
 
Preocupacions:
- Disminució d'ingressos i clients. Qualsevol reducció de mòduls té un efecte directe sobre els llocs de treball.
- No es parla dels bancs per als veïns/es, actualment hi ha pocs i sense ombra, hauria d’aprofitar i posar  més arbres i jardineres. 
- Els nombres de mòduls per local hauria de ser proporcional a la seva superfície i façana.
Oportunitats: 
- Implica menys gent/menys soroll, més comoditat i espai pel client.
- Limitar els mòduls per aforament i façana és correcte.
 
3.- ELEMENTS PERMESOS I NO PERMESOS
Preocupacions:
-  Sense paravents és incòmode pels clients, ells volen protegir-se del fred i soroll.
- Per una banda alguns van dir que sense mobles de servei auxiliar és més complicat i  uns altres estan d’acord amb no permetre elements auxiliars excepte els para-sols.
- No permetre estufes per contaminació ambiental
- Els propietaris ja tenen mobiliari diferent i han fet una inversió important (donar flexibilitat i temps pel canvi). Considerar que homogeneïtzar massa, resta personalitat als establiments, el seu color corporatiu, imatge i factor identificador. Pot crear confusió als clients
Oportunitats: 
- Limitació d'estufes implica estalvi econòmic i millora mediambiental,  els paravents poden impedir la visibilitat, els para-sols són elements positius.
- El color dels para-sols i cadires permet identificar cada local.
- El paravent i estufa permet garantir els llocs de treball durant tot l'any.
- Usar taules i cadires de material no sorollós és positiu.
- Aclarir elements permesos i no permesos segons cada plaça amb normes consensuades.
- Sembla correcte unificar taules i cadires.
 
RETIRADA DE MOBILIARI A LA NIT
Preocupacions: 
- Dificultat per guardar mobiliari quan hi ha aparcaments endavant del local.
- Hi ha locals que no tenen espai de magatzem i és complicat en l’àmbit logístic, implica més personal, sobrecàrrega per als treballadors, més espai i més soroll a la nit.
- No es determina l’horari de tancament de terrasses.
- És molt complicat i fa soroll entrar i treure cada dia el mobiliari de les terrasses. Actualment és insuportable.
Oportunitats: 
- Menys vandalisme, molt positiu il•luminar punts de terrasses.
- La retirada de mobiliari és possible fer-la amb cura i silenci.
- És important la retirada de tot el mobiliari a la nit / possibilitat de recollir a fora i no obligar a entrar-ho al local.

Confirmar

Por favor, inicia la sesión

La contraseña es demasiado corta.

Compartir