Pla de Terrasses
-
Centre Artesà TradicionàriusTravessia de Sant Antoni, 6, Barcelona, Espanya
-
Compartir el marc normatiu de l’Ordenança de Terrasses, el procés de tramitació i els criteris generals de Districte per a les Ordenacions Singulars. Debat i construcció de propostes per a la definició d’alguns espais singulars del districte.
Acta del encuentro
La sessió es va dividir en quatre grups, cadascú va treballar les seves preocupacions, oportunitats i propostes dels criteris d’ordenació proposats: Ocupació màxima, limitació de mòduls, elements permesos i no permesos i retirada de mobiliari a la nit.Registre del debat dels 4 grups: preocupacions i oportunitats1.- OCUPACIÓ MÀXIMAPreocupacions:- 10% és molt poc, això afectarà negativament a l’economia, al petit comerç, arruïnarà als bars i llocs de treball.- El problema d’ocupació és el soroll, els venedors ambulants, els músics, “el botellón”. Reduir l'ocupació de terrasses promou l'ocupació "sense control", l’ocupació de terrasses minimitza el públic indesitjat i crea espais ordenats i raonables.- Excés de bars i llicències sense criteri.- El 10% és molt restrictiu, hauria de dependre de la casuística de cada plaça.Oportunitats:- Pot comportar nous usos pel ciutadà, espai on les entitats facin activitats a les places, compartir espai entre ciutadans i propietaris, que l’espai que domini sigui per als veïns i veïnes.- Els propietaris dels establiments són veïns i principals interessats a evitar l'ocupació indiscriminada (venedors ambulants), garanteixen llocs de treball, promouen el comerç viu. Hauria d’aprofitar l’oportunitat d’obrir un procés que integri les aportacions de comerciants/bars.- L’ocupació màxima 50% és correcte, s'ha d'estudiar cada plaça si es pot adequar a menys. Com mínim 25%.2.- LIMITACIÓ DE MÒDULSPreocupacions:- Disminució d'ingressos i clients. Qualsevol reducció de mòduls té un efecte directe sobre els llocs de treball.- No es parla dels bancs per als veïns/es, actualment hi ha pocs i sense ombra, hauria d’aprofitar i posar més arbres i jardineres.- Els nombres de mòduls per local hauria de ser proporcional a la seva superfície i façana.Oportunitats:- Implica menys gent/menys soroll, més comoditat i espai pel client.- Limitar els mòduls per aforament i façana és correcte.3.- ELEMENTS PERMESOS I NO PERMESOSPreocupacions:- Sense paravents és incòmode pels clients, ells volen protegir-se del fred i soroll.- Per una banda alguns van dir que sense mobles de servei auxiliar és més complicat i uns altres estan d’acord amb no permetre elements auxiliars excepte els para-sols.- No permetre estufes per contaminació ambiental- Els propietaris ja tenen mobiliari diferent i han fet una inversió important (donar flexibilitat i temps pel canvi). Considerar que homogeneïtzar massa, resta personalitat als establiments, el seu color corporatiu, imatge i factor identificador. Pot crear confusió als clientsOportunitats:- Limitació d'estufes implica estalvi econòmic i millora mediambiental, els paravents poden impedir la visibilitat, els para-sols són elements positius.- El color dels para-sols i cadires permet identificar cada local.- El paravent i estufa permet garantir els llocs de treball durant tot l'any.- Usar taules i cadires de material no sorollós és positiu.- Aclarir elements permesos i no permesos segons cada plaça amb normes consensuades.- Sembla correcte unificar taules i cadires.RETIRADA DE MOBILIARI A LA NITPreocupacions:- Dificultat per guardar mobiliari quan hi ha aparcaments endavant del local.- Hi ha locals que no tenen espai de magatzem i és complicat en l’àmbit logístic, implica més personal, sobrecàrrega per als treballadors, més espai i més soroll a la nit.- No es determina l’horari de tancament de terrasses.- És molt complicat i fa soroll entrar i treure cada dia el mobiliari de les terrasses. Actualment és insuportable.Oportunitats:- Menys vandalisme, molt positiu il•luminar punts de terrasses.- La retirada de mobiliari és possible fer-la amb cura i silenci.- És important la retirada de tot el mobiliari a la nit / possibilitat de recollir a fora i no obligar a entrar-ho al local.
Compartir