Nutrició Sense Fronteres (NSF) va néixer a 2005 per promoure el dret a l’alimentació arreu.
En aquest sentit impulsem iniciatives des de fa més de 15 anys de prevenció de les desnutrició a Gàmbia amb l’objectiu d’enfortir la seguretat alimentària nutricional materno-infantil i la sobirania alimentària de les comunitats donant suport al desenvolupament agropecuari i comunitari de manera perdurable i endògena, sempre amb mirada interseccional. Actualment donem suport també a iniciatives impulsades per grups de dones i joves a Senegal ja que és un dels països que està sent un bon referent d’empoderament per generar processos de canvi i per enfortir processos de codesenvolupament.
Pel que fa a Catalunya, treballen per evitar el malbaratament alimentari i per canalitzar els excedents a entitats que atenen persones en risc d’exclusió social i alhora impulsem iniciatives per denunciar el comerç internacional abusiu que està empobrint països tercers, que amb la instal·lació fàbriques estrangeres exportadores de pinso acaparen el peix i limiten l’accés a productes com la pesca i empitjorant la dieta dels sectors populars.
Nutrició sense Fronteres té un fort compromís per la justícia global i per defensar el dret a l’alimentació de forma transformadora i enfortir processos de canvi que afavoreixin la sobirania alimentària i empoderament dels pobles.
En aquest sentit, ens agradaria comptar amb el vostre suport per ser presents al Consell Municipal de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.
Núria Camps i Vidal
Directora
https://youtu.be/wM10xScqKxU
Compartir