Reduir els costos dels productes ecològics i de proximitat
Descripció:
Crear una infraestructura de suport al comerç ecològic i de proximitat. Això inclou la cessió d’espais públics perquè petits productors facin vendes directes i suport tècnic per a la creació i gestió de cooperatives, entre altres iniciatives.
Justificació:
Són necessàries polítiques de sobirania alimentària i dependre menys de productes de l’exterior. Aquesta proposta busca potenciar el consum ecològic i de proximitat i fer-lo més accessible a la ciutadania. L’objectiu també és que els petits productors ecològics tinguin més vendes i puguin abaratir el preu dels productes.
Accions:
Cessió d’espais municipals que poden servir per organitzar mercats itinerants de petits productors i cooperatives de consum, així com a punts de referència d’entrega de productes.
Crear una unitat municipal que aporti solucions als dubtes i problemes que els productors ecològics i les cooperatives de consum detectin.
Fomentar l’aparició de productes ecològics de petits productors als supermercats.
Organitzar més freqüentment els mercats de pagès. Per exemple un mercat setmanal per barri.
Incrementar subvencions i ajuts fiscals als petits productors locals i les cooperatives de consum amb l’objectiu de reduir els costos de producció.
Donar suport tècnic, administratiu i de recerca de finançament a les cooperatives de consum.
Impulsar campanyes comunicatives de promoció dels productes de temporada.
Compartir