Garantir normatives i accions més contundent contra el malbaratament alimentari
Descripció:
Crear una comissió d'estudi i implementació d'accions per reduir el malbaratament alimentari. La comissió hauria d’estudiar què fer perquè els col·lectius vulnerables puguin aprofitar el menjar que caduca o ha sobrat en restaurants, escoles i hospitals. Instar a la Generalitat a aprovar un reglament de la llei 3/20 contra el malbaratament alimentari.
Justificació:
En un context de crisi econòmica i inflació de preus, no és ètic que es llencin diàriament aliments que es podrien consumir de manera segura. Actualment, és difícil reduir el malbaratament alimentari per la legislació actual de seguretat alimentària i les responsabilitats dels establiments al respecte.
Accions:
Creació d’una comissió fomentada per un tècnic municipal expert en seguretat alimentària, representants d’entitats com el Banc d’Aliments i representants d’empresaris alimentaris.
Implementar i fer seguiment de les accions que proposi la comissió.
Estudiar les següents possibles accions: 1) Utilitzar tots els aliments amb data de consum preferent 2) Consumir els aliments no caducats que llencen els supermercats 3) Fer formacions per cuinar emprant només el menjar necessari 4) Fomentar que tot el menjar que es llenci als supermercats vagi a la brossa orgànica 5) Facilitar llocs de trobada per la repartició d'aliments i 6) Elaborar una campanya per fomentar la cuina d'aprofitament.
Instar el Govern a aprovar un reglament de la Llei 3/20 contra el malbaratament alimentari. En cas que no es faci, copiar el text de la llei i adaptar-lo a l’àmbit municipal.
Permetre als restaurants reutilitzar el menjar que no s'hagi servit per fer receptes d'aprofitament: croquetes canelons, empanades...
Fomentar el compostatge amb les restes orgàniques de mercats municipals i supermercats.
Compartir