Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030
#EstrategiaAlimentacioSostenible Cap a la transformació del sistema alimentari
Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries: com donar-hi resposta des de la perspectiva de les persones afectades?
-
Les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries afecten a un nombre creixent de persones. En aquesta trobada es recolliran les propostes, inquietuds, consideracions i idees dels participants per incorporar aquesta problemàtica en la transformació d’un sistema alimentari més sa, just i sostenible per tothom. Aquesta sessió està pensada per a les persones que pateixen directament aquestes afeccions alimentàries i també per a les persones que els interessa aquesta temàtica o que conviuen o que tracten a aquestes persones afectades.
A més, es busca que les persones participants tinguin l'oportunitat de compartir què és el que poden aportar i en què es poden implicar per a què la ciutat avanci en l'alimentació sostenible.
Aquesta sessió només es realitzarà en el cas que hi hagi més de 5 persones inscrites, si no és així, es cancel·larà la sessió, i es comunicarà a les persones inscrites.
Acta de la trobada
📄 Consulta l'acta de la sessió ”Malalties alimentàries”
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
Buenos días! Creo el que el tema de las intolerancias o sensibilidades alimentarias es un problema creciente muy relacionado con los nuevos modos de producción y con el concepto de transición nutricional. Hemos abandonado los modelos tradicionales de alimentación saludable, en nuestro caso la dieta mediterránea, para abrazar la dieta occidental basa en productos ultraprocesados ricos en azúcares, grasas y sodio. Hemos pasado de consumir ingredientes a consumir productos. El consumidor empieza a sentir síntomas desconocidos porque ya no puede controlar lo que come y empieza a navegar en un sistema alimentario completamente a la deriva. Leer el etiquetaje alimentario no está al alcance del todo el mundo. Palabras como "lactosa" "maltosa" "sulfitos" "benzoatos" (por nombrar algunos) no forman parte del vocabulario de todo el mundo. Es cierto que el conocimiento empodera, pero no todo el mundo tiene acceso al ese conocimiento. La solución es volver al origen, más mercado, menos super
Carregant els comentaris ...