Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030
#EstrategiaAlimentacioSostenible Cap a la transformació del sistema alimentari
Objectiu 3. Promoure i defensar dietes saludables i sostenibles per totes les persones
- Tot i identificar certs canvis de tendència, a Barcelona s’ha incrementat el consum d’aliments processats i rics en greixos saturats, sucre i sal i se segueix constatant un excessiu consum de carn, begudes ensucrades i menjar ràpid.
- La prevalença de l’obesitat infantil a la ciutat de Barcelona és del 7% en infants de 3-4 anys, un 12,7% en infants de 8-9 anys i un 6,5% en adolescents. En tots els grups d’edat l’obesitat és més freqüent en els districtes de menor renda econòmica.
- Un 90% dels centres d’ensenyament públics encara no ofereixen setmanalment cap proteic vegetal com a segon plat, sense implementar així les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.
- La distribució territorial del comerç alimentari evidencia diferències en volum, diversitat i tipologies d’aliments, generant diferents entorns alimentaris a la ciutat. No es garanteix l’accés físic, econòmic i culturalment adequat a l’alimentació saludable i sostenible a tota la ciutadania.
- L’accés l’alimentació saludable i sostenible a Barcelona és desigual. Segueix existint població que no pot accedir a aliments suficients en qualitat i quantitat per un desenvolupament normal de la seva vida, és a dir, pateix inseguretat alimentària. En alguns barris més del 20% de la població pateix aquesta condició. A més durant la crisi sanitària de la covid-19 ha augmentat aquest nombre.
Què creus que cal fer des de la ciutat per promoure i defensar dietes saludables i sostenibles per totes les persones?
Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?
Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.
El debat es va tancar el 14 de juny de 2022 a les 23:55 h.
¡Moltes gràcies per totes les aportacions! Les hem recollit totes i us hem donat resposta.
📝 Consulta l'informe de les respostes a les propostes rebudes.
Pots consultar també els Informes finals:
🔔 Dossier executiu resum de l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.
📄 Informe final dels resultats del Procés Participatiu de l'Estratègia d'Alimentació Sostenible Barcelona 2030.
Per participar cal que estiguis registrada a la plataforma. Si encara no ho estàs, REGISTRA'T!
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Tancar el debat
Quin és el resum o conclusions d'aquest debat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
Conversa amb Silvia Valenzuela
Segurament ja s'està fent, però per si de cas: en el cas dels centres educatius i altres serveis públics (menjadors socials, hospitals, llars de gent gran, etc.) seria fonamental que els menús fossin 100% amb productes de temporada, amb més proteïna vegetal i verdures i, en la mesura del possible, de proximitat i ecològics, tal com es va fer al programa pilot a les escoles bressol.
Hola, Silvia, moltes gràcies per participar en aquest debat amb la teva aportació. Valorem la teva proposta i la tindrem en compte, si ens és possible, en el procés d'elaboració de l'estratègia!
Carregant els comentaris ...