Salta i ves al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Canvis a "Objectiu 4. Prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentari"

Avatar: Equip de l'Estratègia 02 Equip de l'Estratègia 02

Descripció (Català)

  • -

    La Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 ha servit per impulsar la transformació alimentària de la ciutat. Amb la col·laboració de la pagesia, les associacions, les empreses, el món científic i les administracions locals, s’han promogut més de 90 projectes i més de 200 activitats relacionades amb l’alimentació sostenible.

    El 2022 comença amb aquest llegat i donarà peu a l’elaboració de l’Estratègia d’Alimentació Sostenible de Ciutat 2030, un full de ruta compartit sobre polítiques alimentàries a la ciutat que hem de construir entre tots i totes.

    Us demanem la vostra opinió i les vostres aportacions en relació als diferents objectius estratègics.

    Per poder tenir informació de l'objectiu 4, us recomanem consultar la seva fitxa. (Enllaç extern)

    Objectiu 4. Què creus que cal fer des de la ciutat per prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentari?

  • +
    • Amb l’adhesió a la Good Food Declaration, Barcelona es va comprometre a reduir la pèrdua i el malbaratament d'aliments en un 50% l’any 2030 respecte a la línia de base del 2015.
    • L’elevat nivell de pèrdues i malbaratament alimentari és una de les debilitats del sistema alimentari a nivell català, estatal i global i la seva reducció és una de les fites (la 12.3) dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. El malbaratament es produeix el llarg de tota la cadena alimentària.
    • S’estima que a Europa es malbaraten més de 87 milions de tones d’aliments anualment al llarg de tota la cadena alimentària, el que correspon a 173kg per persona i any. El més sever és el cas de les fruites i verdures, de les quals se’n descarta entre un 41% i un 46% i representen el 46% del malbaratament generat a Europa.
    • Recentment s’ha aprovat la Llei 3/2020 de prevenció de les pèrdues i del malbaratament alimentari.

    Què creus que cal fer des de la ciutat per prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentari?

    Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?

    Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir