Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030
#EstrategiaAlimentacioSostenible Cap a la transformació del sistema alimentari
Objectiu 5. Combatre l emergència climàtica i la crisi d extinció
- El planeta es troba front una evident crisi climàtica per raó de les emissions amb efecte hivernacle, la reducció dràstica de la desforestació i el canvi d’usos del sòl, l’esgotament de l’aigua dolça, la contaminació química de les aigües, dels sòls i de l’atmosfera, la pertorbació dels cicles de nitrogen i fòsfor, així com la crisi d’extinció, la crisi dels pol·linitzadors i la degradació dels sòls per destrucció de la microbiologia.
- Aquesta situació planteja la necessitat de d’adoptar mesures tals com la reducció del consum de proteïna animal, l’expansió de pràctiques de producció ecològica i altres pràctiques sostenibles a tota la cadena alimentària, la reducció del malbaratament alimentari, de la petjada hídrica i de l’energia fòssil invertida en la producció, distribució, i emmagatzematge dels aliments i dels seus envasos, així com la protecció de la biodiversitat.
- El sistema alimentari és responsable d’entre el 21 i el 37% de les emissions globals amb efecte d’hivernacle. El sistema agroalimentari de Barcelona té una petjada de carboni d’unes 2.527.983 tones/any.
- A Europa, el transport que ocorre entre la producció i la venda d'aliments suposa al voltant del 6% de totes les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle vinculades al producte alimentari.
Què creus que cal fer des de la ciutat per combatre l'emergència climàtica i la crisi d'extinció?
Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?
Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.
El debat es va tancar el 14 de juny de 2022 a les 23:55 h.
¡Moltes gràcies per totes les aportacions! Les hem recollit totes i us hem donat resposta.
📝 Consulta l'informe de les respostes a les propostes rebudes.
Pots consultar també els Informes finals:
🔔 Dossier executiu resum de l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.
📄 Informe final dels resultats del Procés Participatiu de l'Estratègia d'Alimentació Sostenible Barcelona 2030.
Per participar cal que estiguis registrada a la plataforma. Si encara no ho estàs, REGISTRA'T!
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Tancar el debat
Quin és el resum o conclusions d'aquest debat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
Per a ser coherent amb aquest objectiu estratègic i impulsar punts 1 i 2, caldria garantir a tots els restaurants o locals que depenguin d'espais públics o institucions o els que exploten aquest tipus de negoci via llicència pública (tipus: museus, chiringuitos a platges o parcs, gimnasos municipals, teatres, etc. que acompleixen requeriments establerts en plecs públics), que oferissin menús vegetals, entenent-los com a menú complert amb proteïna vegetal. La normalització comença per trobar alimentació més sostenible de forma habitual com a mínim a llocs que depenguin directa o indirectament d'administracions públiques.
Carregant els comentaris ...