Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030
#EstrategiaAlimentacioSostenible Cap a la transformació del sistema alimentari
Objectiu 4. Prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentari
- Amb l’adhesió a la Good Food Declaration, Barcelona es va comprometre a reduir la pèrdua i el malbaratament d'aliments en un 50% l’any 2030 respecte a la línia de base del 2015.
- L’elevat nivell de pèrdues i malbaratament alimentari és una de les debilitats del sistema alimentari a nivell català, estatal i global i la seva reducció és una de les fites (la 12.3) dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. El malbaratament es produeix el llarg de tota la cadena alimentària.
- S’estima que a Europa es malbaraten més de 87 milions de tones d’aliments anualment al llarg de tota la cadena alimentària, el que correspon a 173kg per persona i any. El més sever és el cas de les fruites i verdures, de les quals se’n descarta entre un 41% i un 46% i representen el 46% del malbaratament generat a Europa.
- Recentment s’ha aprovat la Llei 3/2020 de prevenció de les pèrdues i del malbaratament alimentari.
Què creus que cal fer des de la ciutat per prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentari?
Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?
Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.
El debat es va tancar el 14/06/2023 10:53 amb aquestes conclusions:
¡Moltes gràcies per totes les aportacions! Les hem recollit totes i us hem donat resposta.
📝 Consulta l'informe de les respostes a les propostes rebudes.
Pots consultar també els Informes finals:
🔔 Dossier executiu resum de l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.
📄 Informe final dels resultats del Procés Participatiu de l'Estratègia d'Alimentació Sostenible Barcelona 2030.
Per participar cal que estiguis registrada a la plataforma. Si encara no ho estàs, REGISTRA'T!
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Tancar el debat
Quin és el resum o conclusions d'aquest debat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
Conversa amb Marta
En 2016 el Senado francés aprobó una ley contra el desperdicio alimentario de los supermercados en la cual obliga a las superficies de +400 m2 a crear contratos de donación con entidades locales. Es importante entender, que estas donaciones deben estar bien planificadas para que ciertos alimentos frescos puedan efectivamente ser transformados de manera eficaz y sobre todo segura a colectivos que puedan necesitarlos. Personalmente estoy muy a favor de desarrollar y potenciar las sinergias locales porque optimiza en sentimiento de colectividad y pertenencia al barrio. Pienso que en Barcelona o en Cataluña podríamos inspirarnos de esta iniciativa francesa. Legislar es MUY importante, pero mientras esto ocurre no podemos quedarnos de brazos cerrados.
Hola, Marta, moltes gràcies per participar en aquest debat amb la teva aportació. Valorem les teves contribucions i les tindrem en compte, si ens és possible, en el procés d'elaboració de l'estratègia
Carregant els comentaris ...