Salta i ves al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Canvis a "Objectiu 5. Combatre l emergència climàtica i la crisi d extinció"

Avatar: Equip de l'Estratègia 02 Equip de l'Estratègia 02

Títol (Català)

  • -Objectiu 5. Combatre l'emergència climàtica i la crisi d'extinció
  • +Objectiu 5. Combatre l&gid://decidim-barcelona/Decidim::Hashtag/341/39;emergència climàtica i la crisi d&gid://decidim-barcelona/Decidim::Hashtag/341/39;extinció

Descripció (Català)

  • -

    La Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 ha servit per impulsar la transformació alimentària de la ciutat. Amb la col·laboració de la pagesia, les associacions, les empreses, el món científic i les administracions locals, s’han promogut més de 90 projectes i més de 200 activitats relacionades amb l’alimentació sostenible.

    El 2022 comença amb aquest llegat i donarà peu a l’elaboració de l’Estratègia d’Alimentació Sostenible de Ciutat 2030, un full de ruta compartit sobre polítiques alimentàries a la ciutat que hem de construir entre tots i totes.

    Us demanem la vostra opinió i les vostres aportacions en relació als diferents objectius estratègics.

    Per poder tenir informació de l'objectiu 5, us recomanem consultar la seva fitxa. (Enllaç extern)

    Objectiu 5. Què creus que cal fer des de la ciutat per combatre l'emergència climàtica i la crisi d'extinció?

  • +
    • El planeta es troba front una evident crisi climàtica per raó de les emissions amb efecte hivernacle, la reducció dràstica de la desforestació i el canvi d’usos del sòl, l’esgotament de l’aigua dolça, la contaminació química de les aigües, dels sòls i de l’atmosfera, la pertorbació dels cicles de nitrogen i fòsfor, així com la crisi d’extinció, la crisi dels pol·linitzadors i la degradació dels sòls per destrucció de la microbiologia.
    • Aquesta situació planteja la necessitat de d’adoptar mesures tals com la reducció del consum de proteïna animal, l’expansió de pràctiques de producció ecològica i altres pràctiques sostenibles a tota la cadena alimentària, la reducció del malbaratament alimentari, de la petjada hídrica i de l’energia fòssil invertida en la producció, distribució, i emmagatzematge dels aliments i dels seus envasos, així com la protecció de la biodiversitat.
    • El sistema alimentari és responsable d’entre el 21 i el 37% de les emissions globals amb efecte d’hivernacle. El sistema agroalimentari de Barcelona té una petjada de carboni d’unes 2.527.983 tones/any.
    • A Europa, el transport que ocorre entre la producció i la venda d'aliments suposa al voltant del 6% de totes les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle vinculades al producte alimentari. Apostar per prioritzar el consum d’aliments provinents de produccions de proximitat també serviria per disminuir aquestes emissions. 

    Què creus que cal fer des de la ciutat per combatre l'emergència climàtica i la crisi d'extinció?

    Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?

    Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir