Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030
#EstrategiaAlimentacioSostenible Cap a la transformació del sistema alimentari
Objectiu 6. Promoure un canvi cultural per a l alimentació sostenible
- La cultura, vehiculadora a tots els àmbits de la societat, té a veure amb valors, normes i percepcions socials que influencien les nostres accions. No s’identifica una consciència ciutadana generalitzada sobre la necessitat de transformació del sistema alimentari.
- Hi ha una manca d’informació clara, rigorosa i consensuada que faciliti la presa de consciència per part de la ciutadania. Hi ha una manca d’eines consensuades entre els diversos agents per distingir la desinformació de la informació contrastada i la manca de protagonisme de l’alimentació sostenible en l’àmbit educatiu.
- També s’identifica un increment del màrqueting alimentari que promou el consum de productes altament calòrics, poc nutritius i amb un preu assequible (especialment dirigit a infants i adolescents).
- Es planteja la necessitat d’un canvi de valors i comportaments alimentaris, a través de mesures com incorporar l’alimentació sostenible com a eix transversal dins del sistema educatiu, el discurs cultural alimentari, el canvi dels entorns alimentaris o el foment de l’agricultura urbana comunitària
Què creus que cal fer des de la ciutat per promoure un canvi cultural per a l'alimentació sostenible?
Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?
Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.
El debat es va tancar el 14 de juny de 2022 a les 23:55 h.
¡Moltes gràcies per totes les aportacions! Les hem recollit totes i us hem donat resposta.
📝 Consulta l'informe de les respostes a les propostes rebudes.
Pots consultar també els Informes finals:
🔔 Dossier executiu resum de l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.
📄 Informe final dels resultats del Procés Participatiu de l'Estratègia d'Alimentació Sostenible Barcelona 2030.
Per participar cal que estiguis registrada a la plataforma. Si encara no ho estàs, REGISTRA'T
Reportar contingut inapropiat
Aquest contingut no és apropiat?
Tancar el debat
Quin és el resum o conclusions d'aquest debat?
Detalls del comentari
Estàs veient un sol comentari
Mostra tots els comentaris
Conversa amb Alberto González Díaz
Buenos días,
En mi opinión, para promover un cambio cultural de base, hay que actuar en las escuelas, universidades y otros espacios públicos con servicios de cafetería (hospitales, etc.) o que involucren la alimentación de los usuarios (como pueden ser las máquinas expendedoras donde la gran mayoría de productos son de bollería industrial o patatas fritas, en definitiva, nada saludable ni sostenible para la salud pública). En cuanto a mi experiencia personal, incidiendo nuevamente en el primer punto, me ha pasado de ir a comer a la cafetería de mi universidad y la única opción vegá ha sido un plato de guisantes (sin más). Por tanto considero que un primer paso importante sería la concienciación desde el sector público, traduciéndose en cambiar la forma en la que nos ofrecen alimentos en cada una de las instituciones públicas pertinentes. Gracias por su atención y espero que mi comentario sirva de ayuda.
Hola, Alberto, moltes gràcies per participar en aquest debat amb la teva aportació. Valorem la teva visió i la tindrem en compte, si ens és possible, en el procés d'elaboració de l'estratègia
Carregant els comentaris ...