Objectiu 6. Promoure un canvi cultural per a l alimentació sostenible
La cultura, vehiculadora a tots els àmbits de la societat, té a veure amb valors, normes i percepcions socials que influencien les nostres accions. No s’identifica una consciència ciutadana generalitzada sobre la necessitat de transformació del sistema alimentari.
Hi ha una manca d’informació clara, rigorosa i consensuada que faciliti la presa de consciència per part de la ciutadania. Hi ha una manca d’eines consensuades entre els diversos agents per distingir la desinformació de la informació contrastada i la manca de protagonisme de l’alimentació sostenible en l’àmbit educatiu.
També s’identifica un increment del màrqueting alimentari que promou el consum de productes altament calòrics, poc nutritius i amb un preu assequible (especialment dirigit a infants i adolescents).
Es planteja la necessitat d’un canvi de valors i comportaments alimentaris, a través de mesures com incorporar l’alimentació sostenible com a eix transversal dins del sistema educatiu, el discurs cultural alimentari, el canvi dels entorns alimentaris o el foment de l’agricultura urbana comunitària
Què creus que cal fer des de la ciutat per promoure un canvi cultural per a l'alimentació sostenible?
Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?
Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.
Compartir