Salta i ves al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Canvis a "Objectiu 3. Promoure i defensar dietes saludables i sostenibles per totes les persones"

Avatar: Ludovic Nau Ludovic Nau

Descripció (Català)

  • -

    La Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 ha servit per impulsar la transformació alimentària de la ciutat. Amb la col·laboració de la pagesia, les associacions, les empreses, el món científic i les administracions locals, s’han promogut més de 90 projectes i més de 200 activitats relacionades amb l’alimentació sostenible.

    El 2022 comença amb aquest llegat i donarà peu a l’elaboració de l’Estratègia d’Alimentació Sostenible de Ciutat 2030, un full de ruta compartit sobre polítiques alimentàries a la ciutat que hem de construir entre tots i totes.

    Us demanem la vostra opinió i les vostres aportacions en relació als diferents objectius estratègics.

    Per poder tenir informació de l'objectiu 3, us recomanem consultar la seva fitxa. (Enllaç extern)

    Objectiu 3. Què creus que cal fer des de la ciutat per promoure i defensar dietes saludables i sostenibles per totes les persones?

  • +

    Tot i identificar certs canvis de tendència, a Barcelona s’ha incrementat el consum d’aliments processats i rics en greixos saturats, sucre i sal i se segueix constatant un excessiu consum de carn, begudes ensucrades i menjar ràpid.

    La prevalença de l’obesitat infantil a la ciutat de Barcelona és del 7% en infants de 3-4 anys, un 12,7% en infants de 8-9 anys i un 6,5% en adolescents. En tots els grups d’edat l’obesitat és més freqüent en els districtes de menor renda econòmica.

    Un 90% dels centres d’ensenyament públics encara no ofereixen setmanalment cap proteic vegetal com a segon plat, sense implementar així les recomanacions de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

    La distribució territorial del comerç alimentari evidencia diferències en volum, diversitat i tipologies d’aliments, generant diferents entorns alimentaris a la ciutat. No es garanteix l’accés físic, econòmic i culturalment adequat a l’alimentació saludable i sostenible a tota la ciutadania.

    L’accés l’alimentació saludable i sostenible a Barcelona és desigual. Segueix existint població que no pot accedir a aliments suficients en qualitat i quantitat per un desenvolupament normal de la seva vida, és a dir, pateix inseguretat alimentària. En alguns barris més del 20% de la població pateix aquesta condició. A més durant la crisi sanitària de la covid-19 ha augmentat aquest nombre.

    Què creus que cal fer des de la ciutat per promoure i defensar dietes saludables i sostenibles per totes les persones?

    Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?

    Abans de respondre, us recomanem consultar la seva fitxa. (Enllaç extern) d'aquest objectiu.


Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir