Salta e ir al contenido principal

Configuración de cookies

Utilizamos cookies para asegurar las funcionalidades básicas del sitio web y para mejorar tu experiencia en línea. Puedes configurar y aceptar el uso de las cookies, y modificar tus opciones de consentimiento en cualquier momento.

Esenciales

Preferencias

Analíticas y estadísticas

Marketing

Cambios en "Objetivo 5. Combatir la emergencia climática y la crisis de extinción"

Avatar: Amaranta Herrero Amaranta Herrero

Título (Català)

  • -Objectiu 5. Combatre l' emergència climàtica i la crisi d' extinció
  • +Objectiu 5. Combatre l&gid://decidim-barcelona/Decidim::Hashtag/341/39; emergència climàtica i la crisi d&gid://decidim-barcelona/Decidim::Hashtag/341/39; extinció

Descripción (Català)

  • -
    • El planeta es troba front una evident crisi climàtica per raó de les emissions amb efecte hivernacle, la reducció dràstica de la desforestació i el canvi d’usos del sòl, l’esgotament de l’aigua dolça, la contaminació química de les aigües, dels sòls i de l’atmosfera, la pertorbació dels cicles de nitrogen i fòsfor, així com la crisi d’extinció, la crisi dels pol·linitzadors i la degradació dels sòls per destrucció de la microbiologia.
    • Aquesta situació planteja la necessitat de d’adoptar mesures tals com la reducció del consum de proteïna animal, l’expansió de pràctiques de producció ecològica i altres pràctiques sostenibles a tota la cadena alimentària, la reducció del malbaratament alimentari, de la petjada hídrica i de l’energia fòssil invertida en la producció, distribució, i emmagatzematge dels aliments i dels seus envasos, així com la protecció de la biodiversitat.
    • El sistema alimentari és responsable d’entre el 21 i el 37% de les emissions globals amb efecte d’hivernacle. El sistema agroalimentari de Barcelona té una petjada de carboni d’unes 2.527.983 tones/any.
    • A Europa, el transport que ocorre entre la producció i la venda d'aliments suposa al voltant del 6% de totes les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle vinculades al producte alimentari. Apostar per prioritzar el consum d’aliments provinents de produccions de proximitat també serviria per disminuir aquestes emissions. 

    Què creus que cal fer des de la ciutat per combatre l'emergència climàtica i la crisi d'extinció?

    Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?

    Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.

  • +
    • El planeta es troba front una evident crisi climàtica per raó de les emissions amb efecte hivernacle, la reducció dràstica de la desforestació i el canvi d’usos del sòl, l’esgotament de l’aigua dolça, la contaminació química de les aigües, dels sòls i de l’atmosfera, la pertorbació dels cicles de nitrogen i fòsfor, així com la crisi d’extinció, la crisi dels pol·linitzadors i la degradació dels sòls per destrucció de la microbiologia.
    • Aquesta situació planteja la necessitat de d’adoptar mesures tals com la reducció del consum de proteïna animal, l’expansió de pràctiques de producció ecològica i altres pràctiques sostenibles a tota la cadena alimentària, la reducció del malbaratament alimentari, de la petjada hídrica i de l’energia fòssil invertida en la producció, distribució, i emmagatzematge dels aliments i dels seus envasos, així com la protecció de la biodiversitat.
    • El sistema alimentari és responsable d’entre el 21 i el 37% de les emissions globals amb efecte d’hivernacle. El sistema agroalimentari de Barcelona té una petjada de carboni d’unes 2.527.983 tones/any.
    • A Europa, el transport que ocorre entre la producció i la venda d'aliments suposa al voltant del 6% de totes les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle vinculades al producte alimentari.

    Què creus que cal fer des de la ciutat per combatre l'emergència climàtica i la crisi d'extinció?

    Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?

    Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.

Confirmar

Por favor, inicia la sesión

La contraseña es demasiado corta.

Compartir