Salta i ves al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Canvis a "Objectiu 7. Fomentar relacions justes dins la cadena alimentària"

Avatar: Equip de l'Estratègia 02 Equip de l'Estratègia 02

Descripció (Català)

  • -

    La Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 ha servit per impulsar la transformació alimentària de la ciutat. Amb la col·laboració de la pagesia, les associacions, les empreses, el món científic i les administracions locals, s’han promogut més de 90 projectes i més de 200 activitats relacionades amb l’alimentació sostenible.

    El 2022 comença amb aquest llegat i donarà peu a l’elaboració de l’Estratègia d’Alimentació Sostenible de Ciutat 2030, un full de ruta compartit sobre polítiques alimentàries a la ciutat que hem de construir entre tots i totes.

    Us demanem la vostra opinió i les vostres aportacions en relació amb els diferents objectius estratègics.

    Per poder tenir informació de l'objectiu 7, us recomanem consultar la seva fitxa. (Enllaç extern)

    Objectiu 7. Què creus que cal fer des de la ciutat per fomentar relacions justes dins la cadena alimentària?

  • +
    • El sector de la distribució i la comercialització alimentària a Espanya, Catalunya i, conseqüentment, en l’entorn metropolità està cada cop més concentrat en actors de mida creixent en termes de quota de mercat, tot i l’encara significatiu pes del petit comerç de proximitat a la ciutat en relació a altres ciutats.
    • També s’identifiquen dinàmiques de concentració i de desigualtat al llarg de la cadena alimentària.
    • Aquestes desigualtats es manifesten de diferents formes, entre les quals s’inclou l’existència de treballs precaris en la cadena agroalimentària (amb especial precarització per raó de gènere o per ser persones racialitzades), o la manca de preus justos tant per a persones productores com per a consumidores, dificultant la supervivència de la pagesia i l’accés universal a aliments sostenibles.
    • Front aquesta desigualtat es planteja la necessitat de promoure models que posin la salut i la vida al centre i la garantia de condicions laborals dignes i inclusives

    Què creus que cal fer des de la ciutat per fomentar relacions justes dins la cadena alimentària?

    Quines són les línies de treball a desenvolupar? Quines propostes de projectes o accions concretes ens poden permetre aplicar aquestes línies de treball? Quins agents clau cal mobilitzar? Quines alertes hem de considerar?

    Abans de respondre us recomanem consultar la fitxa d'aquest objectiu.

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir